website natural feeding
SLOW FEEDING= natural feeding 
De natuurlijke positie voor een paard om te eten is met het hoofd naar beneden gedurende 17 uur per dag. Wanneer we onze paarden in stallen zetten is het voor hen niet mogelijk om te grazen dus geven we ze hooi. De meeste hooiruiven die we kennen hangen hoog aan de muur. Hierbij valt het stof naar beneden recht in de neusgaten van het paard. De spijsvertering werkt ook niet naar behoren en dit
kan koliek veroorzaken. We hebben er een gewoonte van gemaakt om paarden in de ochtend en dan weer 's avonds hooi te geven .Het paard zal dit snel opeten en moeten dan 10 uur wachten vooraleer de volgende maaltijd verschijnt. In die periode zullen de hersens continue prikkels doorsturen om te eten. In het begin van het gebruik van de Natural Feeder  zal het paard de hele feeder leeg eten zoals we het hem hebben geleerd. Wanneer dit gebeurt, vult u de feeder volledig. Het paard zal zeer snel inzien dat er constant hooi ter beschikking is en zal trager gaan eten gedurende  17 uur per dag. Dit is Slow Feeding.

PRIJZEN
1 STUK 235€     5 STUKS  225€/STUK    10 STUKS 215€/STUK    

natural feeding voerbak
natural feeding
voerbakmaten natural feeding
maten natural feedingnatural feeding plaats
Natural feeding
nodige plaats in stal
 Wat maakt de voerbak van natural feeding  zo
  uniek?
De Natural feeding voerbak maakt van uw paard een gelukkiger en gezonder paard. 
De voerbak bestaat uit 3 compartimenten:
- 2 kleine compartimenten: hier kunnen krachtvoer, mineralenblokken/zoutblokken, supplementen in gevoederd worden...
-1 groot compartiment: dit is voor het hooi bestemd. Hier past makkelijk een volledige baal hooi van 15 kg in. De voerbak is vervaardigd uit food approved materiaal. Klik op deze LINK voor meer uitleg. Alle hoeken zijn afgerond. Er zijn dus geen scherpe randen, wat het extra veilig maakt voor uw paard. Door het hooi in de Natural Feeding voerbak te voederen bespaart u ook veel hooi. U verliest gemiddeld 30% minder hooi dan wanneer u het hooi gewoon op de grond legt. Bovendien blijft de stal schoon, waardoor u minder tijd verliest bij het uitmesten. De voerbak is enerzijds heel licht waardoor hij makkelijk verplaatst kan worden om hem te reinigen. Tegelijkertijd is hij ook sterk genoeg om in een paardenstal te staan. Dankzij zijn mooi design en perfecte afmetingen zal hij niet storend zijn in de stal. Hij past perfect in een hoek en neemt daardoor maar weinig plaats in. Het grote voordeel tegenover een hooinet dat u moet ophangen, is dat de paarden in een natuurlijke houding kunnen eten... met hun hoofd neerwaarts. Bij een hooinet moet uw paard altijd een schuine en trekkende beweging maken, wat niet goed is voor de nek van het paard. Ook levert een hooinet vaak gefrustreerde paarden op. Wij garanderen dat u de Natural Feeding voerbak binnen de kortste keren terugverdient en dat u een gelukkig paard zult hebben... Elk paard verdient het immers om 24u/24 voorzien te worden van hooi. 


Waarom 24u/24 hooi?

Geef uw paard voldoende hooi.

Het kan niet vaak genoeg herhaald worden: een paard heeft altijd hooi nodig. Koliek, maagzweren, luchtzuigers, wevers,... Het is nog maar het topje van de ijsberg van de problemen waarmee paarden te kampen kunnen krijgen als ze niet op de juiste manier gevoederd worden.

Natural Feeding

Met Natural Feeding willen we paarden op een zo natuurlijk mogelijke manier voederen. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? In de vrije natuur leven paarden in grote kuddes en ze zijn het grootste deel van de dag bezig met... eten! Gemiddeld eten paarden 15u per dag, zowel overdag als ‘s nachts. De rest van hun tijd besteden ze aan slapen, rondlopen en spelen. Wat opvalt in grote kuddes is dat paarden vaak allemaal hetzelfde aan het doen zijn: of ze zijn aan het eten, of ze zijn aan het dutten. Enkel liggend slapen zullen ze niet allemaal samen doen omdat er altijd enkele paarden de wacht houden. Bij Natural Feeding willen wij het natuurlijke gedrag om gespreid over de hele dag/nacht te kunnen eten nabootsen voor paarden die op stal en/of paddocks staan. Als je bedenkt dat paarden in het wild gemiddeld 15u per dag eten en onze paarden op stal in de meeste gevallen maar voor gemiddeld 4u voorzien worden van hooi, dan is het makkelijk te begrijpen waarom sommige paarden niet zo vrolijk zijn.

Spijsvertering van het paard

We weten nu al dat een paard van nature de hele dag door eet en dat het nooit grote hoeveelheden in één keer eet, aangezien de maag van een paard relatief klein is (ongeveer 18 liter inhoud). Een hapje eten, een stapje vooruit, nog wat eten, weer een stapje vooruit. De maag en darmen van een paard zijn afgesteld op een traag maar continu eetpatroon. Wanneer een paard kauwt wordt er speeksel gevormd, dat op zijn beurt een rol speelt bij de vertering. De maagwand produceert de klok rond maagsappen, ook wanneer het paard niet eet. Maagzuur is nodig voor de vertering van het voedsel. Nadat de in de maag worden vermengd, worden ze doorgestuurd naar de darmen. De maag wordt beschermd door een slijmlaag, maar het zuur is zo krachtig dat het een lege maag kan beschadigen met maagzweren tot gevolg. Paarden in de vrije natuur produceren 40 tot 60 liter speeksel dat rijk is aan natriumbicarbonaat. Deze stof neutraliseert het maagzuur. Het afgebroken voedsel komt in de dunne darm van het paard terecht, die 21 tot 25 meter lang is. De eiwitten worden door enzymen afgebroken tot aminozuren die later via de darm in het bloed worden opgenomen. Hierna gaat de voedselbrij naar de blinde darm die met zijn 1 meter lang en een inhoud van 30 liter gigantische groot is. De blinde darm heeft ongeveer dezelfde functie als de voormagen bij de koe. Hier worden de celwanden van het gras namelijk door bacteriën afgebroken en omgezet tot vetzuren. Deze worden geresorbeerd en gaan verder richting de lever, waar ze worden omgezet tot glucose. De glucose wordt verbrand of opgeslagen in het lichaam voor later gebruik. Nu komt het voedsel -dat inmiddels is fijngemalen en doordrenkt met water- in de dikke darm terecht. In de dikke darm leeft een immense kolonie bacteriën die de vezels en overige voedingsbestanddelen verteren. Voedingsstoffen worden via de wand van de dikke darm in de bloedbaan opgenomen. Ook het water wordt hier opgenomen. De dikke darm heeft een lengte van ongeveer 7 tot 9 meter. Tot slot is er nog de endeldarm waar de mestballen worden gevormd voor ze hun weg naar de anus banen.
natural feeding, slow feeding, voerbak